Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 59 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/global.php(961) : eval()'d code 59 errorHandler->error_callback
/global.php 961 eval
/showthread.php 28 require_once
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 44 - File: showthread.php(1617) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1617) : eval()'d code 44 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1617 eval

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
o Bychawie
http://www.polityka.pl/spoleczenstwo/rep...chawy.read

Artykuł o Bychawie w Polityce.
http://olimpiakoziej.daportfolio.com/ zapraszam do oglądania zdjęć Smile
Pamięć o przeszłości - jakakolwiek by ona nie była - to bardzo ważna sprawa i źródło mądrości.
Przeczytałem z wielkim zainteresowaniem i uznaniem ten artykuł
, jednak zakończenie mnie zaszokowało; jeśli to miał być żart, to źle świadczy o wyczuciu autorki. A jeśli to poważnie (?) - to przerażenie ogarnia! Bo jak mówią "niektórzy" (cyt z zak) kiedyś było nie 10 a 11 przykazań i to 11-te brzmiało: "Nie miej bliźniego za głupszego od siebie samego"

Cyt zak: "Teraz niektórzy tylko w tajemnicy powiedzieć mogą, że w tej Brukseli to same Żydy siedzą. W dodatku nadziwić się nie można, że nawet po polsku mówią."
Po primo: gratulację dla autorki postu Olimpii. -Interesuje nas wszystko co nas dotyka, w tym przypadku lokalnie i wszystkie informację mile widziane.
Kolejna: publikacja o dawnej bychawie.
Po drugie primo : nie wymagajmy od siebie zrozumienia czegoś co jest dla nas obce. Jak czytamy o np. Państwie Inków to prawie wszystko co szokujące jest akceptowalne, bo było to tak daleko i tak dawno...
I tu dążę do tego że temat poruszany jest również tak odległy dla nas, jak kultura Inków.
Czemu?
Tu podam tylko własne spostrzeżenia: ... od pytania jak smakuje jabłko? Wszyscy wiemy, ale opiszemy to po swojemu i sumując tę doznania nie wiem czy dojdziemy do konsensusu. A gdy rozpoczniemy dyskusję o smaku daktyli..?
I może dla tego, że nie możemy znać kogoś kogo nie ma.
Cytat:Gdzie się podziali Żydzi z Bychawy
Byli. Nie ma.
Tu właściwszym pytaniem dla nas jest: czemu nie ma?
A i rzeczywiście, ostatnie zdanie autorki, przynajmniej dla mnie jest dziwne.
"When power of love overcomes love of power, world will know peace." Bob Marley

Skocz do: