Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 59 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
|
![]() |
Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Wersja do druku +- Zaraszów Forum (https://zaraszow.pl) +-- Dział: Różne (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Kultura (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=80) +--- Wątek: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). (/showthread.php?tid=992) |
RE: Czy wiesz że... - Jurek - 09-12-2013 Cytat:Na każdym Przystanku Woodstock promowana jest sekta Hare KrisznaPodobno Hare Kriszna to sekta uznana w 1984 r. przez Parlament Europejski za szczególnie szkodliwą i niebezpieczną. A tacy słodcy ![]() Krótki przewodnik porównawczy po religii i filozofii UWAGA Autor Ateizm zalicza do religii. Ciekawe. Ale tłumaczenie, łopatologiczne. Taoizm - Zdarza się wdepnąć w gówno . Konfucjanizm - Konfucjusz powiada: "zdarza się wdepnąć w gówno". Islam - Jeśli wdepnie się w gówno to jest to wola Allacha. Buddyzm - Jeśli wdepnie się w gówno, to nie jest to gówno. Katolicyzm - Wdeptujesz w gówno, bo jesteś grzeszny. Kalwinizm - Wdeptujesz w gówno, bo się opieprzasz. Judaizm - Dlaczego w to gówno wdeptujemy właśnie my? Luteranizm - Jeśli wdeptujesz w gówno, uwierz, a nie wdepniesz więcej. Prezbiterianizm - Jeśli ktoś ma wdepnąć w gówno, to niech to nie będę ja. Zen - Czym jest gówno? Jezuityzm - Jeśli wdepniesz w gówno i nikt tego nie poczuje, to czy ono naprawdę śmierdzi? Christian Science - Jeśli wdepniesz w gówno, nie przejmuj się - to samo przejdzie. Hedonizm - Jeśli wdepniesz w gówno - raduj się. Hare Krishna - Równo w gówno. Rama, rama, om, om... Rastafarianizm - Sztachnijmy się tym gównem. Hinduizm - Wdeptywało się już w to gówno. Mormonizm - Wdeptywało się już w to gówno i wdeptywać się będzie. Ateizm - Nie ma w co wdepnąć. Agnostycyzm - Może jest w co wdepnąć, a może nie. Stoicyzm - No i wdeptuje się w gówno. Co z tego ? Nie rusza mnie to. Świadkowie Jehowy - Wpuść nas, a powiemy ci, dlaczego wdeptuje się w gówno. Adwentyści Dnia Siódmego - Jedynie w soboty nie wdeptuje się w gówno. Cytat:119 używanych czołgów Leopard kupiono dla Wojska Polskiego. ![]() RE: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Krzysztof - 08-01-2014 ""Gazeta Wyborcza": koperta pod stołem to nie łapówka." a jeśli nie łapówka to co? "To była dodatkowa, nieformalna opłata, która nie wpływała na decyzje oskarżonej – ocenił sędzia. Podkreślono również, że zachowanie oskarżonej i tego typu "prowizje" są naganne, ale nie są przestępstwem." pełny tekst No..., musisz się jeszcze odpowiednio nazywać i nie tylko nazywać, może coś jeszcze... A co powiedziała pewna Wdowa z Zaraszowa?, tzn spod Lublina. RE: galeria absurdów - Jurek - 09-01-2014 Fajnie. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania? Cytat:zachowanie oskarżonej i typu "prowizje" są naganne, ale nie są przestępstwem...i pewnie zwolnione z podatku. A gościo, co biednym chleb rozdawał..., to pamiętacie jak go załatwili. Precedens jest. ... żyć nie umierać. RE: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Krzysztof - 30-09-2014 P. Jerzego Owsiaka można nazywać: min. „guru sekt”, „romskim maczo”, „królem żebraków i łgarzy”, ale nie wolno nazywać „hieną cmentarną”! Tak orzekł są nieprawomocnym jeszcze wyrokiem. więcej tutaj i tutaj. Ale nie myślcie, że to coś zmieni. P. Wanda Nowicka też przegrała proces o pomówienie więcej przeczytasz tutaj, i jest WICEMARSZAŁKIEM SEJMU! Wniosek: przed „guru sekt”, „romskim maczo”, „królem żebraków i łgarzy” otwiera się wielka kariera. RE: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Wacek - 03-10-2014 KRRiT ukarała TV Trwam bo… odniosła wrażenie, że ta pochwala palenie tęczy? czytaj: KRRiTV zastępuje sąd? A ja odnoszę wrażenie, że niewielu ludzi nie pochwala podpalenia tęczy i chociaż do podpalania nie zachęcam (poprawność!), to prezentuje nastroje społeczne: I nie zachęcam do wyjazdu do Warszawy (poprawność). Można tak, prywatnie: ![]() ![]() A potem sięgamy po Ciechana. Gasić już nie ma co, więc wypijmy: ![]() RE: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Wacek - 06-11-2014 Możesz iść ulicą, (nawet) będąc "po spożyciu" i spotkasz Policję. Zagazują cię, pobiją brutalnie, a potem zełgają, żeś ich zaatakował i prokuratura sporządzi przeciw tobie akt oskarżenia. Znajdzie się (pod)przedstawiony przez policję świadek, który "wszystko widział". Minister Sienkiewicz (od sprawiedliwości ;-) ) powie, że "Sprawa jest oczywista i nie wymaga nawet komentarza"..Media głównego nurtu od razu wydadzą wyrok i będą naśmiewały się miesiącami. I możesz być nawet posłem, (ale nie z tej, jedynie słuszniej partii). Tragiczne... Jeżeli policja i prokuratura fabrykuje dowody, podstawia świadków, minister potwierdza a media to posłusznie głoszą jako jedyną prawdę..To gdzie my żyjemy? RE: Czy wiesz że... Czyli galeria absurdów (głównie politycznych). - Wacek - 13-11-2014 Takie są standardy POLICJI "REPUBLIKI BANANOWEJ" (a dlaczego mają Orzełki? Nie wiem): " JA SIĘ NIE PYTAM CZY PAN PRZEKLINAŁ CZY NIE. JA SIĘ PYTAM CZY PAN PRZYJMUJE MANDAT CZY NIE" Nie przyjmiesz - sprawa idzie do sądu. By dojechać na rozprawę do Radomia z Warszawy i tak zapłacisz przynajmniej 60 zł. Większość przyjmuje, bo to jeszcze dzień w plecy na dojazd. |