"Smażone plastry cukinii"
Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
wegeta (lub sól)
Wykonanie:
Cukinie pokroić w plastry (niezbyt grube). Rozbić jajko, najlepiej żeby było lekko puszyste i panierować w tym, a potem w bułce tartej plastry cukinii . Przygotowane plastry smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą z obu stron złotego koloru. Przed podaniem można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
wegeta (lub sól)
Wykonanie:
Cukinie pokroić w plastry (niezbyt grube). Rozbić jajko, najlepiej żeby było lekko puszyste i panierować w tym, a potem w bułce tartej plastry cukinii . Przygotowane plastry smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą z obu stron złotego koloru. Przed podaniem można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!