10-11-2011, 8:21
Wystąpiły następujące problemy: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 59 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
|
11 XI Święto Niepodległości
|
10-11-2011, 8:21
10-11-2011, 20:30
MARIA KONOPNICKA " OJCZYZNA"
Ojczyzna moja-to ziemia droga, Gdziem ujrzał słońce i gdziem poznał Boga, Gdzie ojciec,bracia i gdzie matka miła W polskiej mnie mowie pacierza uczyła. Ojczyzna moja-to praojców sława. Wśród pól lechickich sadzone od Piasta; To rzeki,lasy,kwietne niwy,łąki, Gdzie pieśń nadzei śpiewają skowronki. Ojczyzna moja-to praojców sława, Szczerbiec Chrobrego,cecorska buława, To duch rycerski,szlachetny a męski, To nasze wielkie zwycięstwa i klęski. Ojczyzna moja-to te ciche pola, Które od wieków zdeptała niewola, To te kurhany,te smętne mogiły- Co jej swobody obrońców przykryły . Ojczyzna moja-to ten duch narodu, Co żyje cudem wśród głodu i chłodu, To ta nadzieja,co się w sercu kwieci, Pracą u ojców,a piosnką u dzieci ! Dziś grupa sześciolatków "rysowała POLSKĘ-swoją OJCZYZNĘ".Na dzięcięcych rysunkach można było zobaczyć:park,ulicę, po której spacerują ludzie, szkołę ,bank,stadion......
17-11-2011, 11:00
KTO NIENAWIDZI NASZEJ NIEPODLEGŁOŚCI - felieton Jan Pietrzaka
http://www.youtube.com/user/egida1?gl=PL |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|