Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 59 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
|
![]() |
Wkrótce wybory - Wersja do druku +- Zaraszów Forum (https://zaraszow.pl) +-- Dział: Newsy (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Newsy (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: Wkrótce wybory (/showthread.php?tid=1181) Strony:
1
2
|
Wkrótce wybory - Krzysztof - 13-09-2014 samorządowe. Co w/g ciebie powinien obiecać mieszkańcom wsi Zaraszów i okolic: kandydat na Burmistrza? co kandydat na Radnego? a co kandydat na Sołtysa? (te wybory będą później, ale już niedługo) RE: Wkrótce wybory - Wacek - 13-09-2014 Kandydat na Burmistrza? - jeśli tylko nie będzie obiecywał następnych 200 m chodnika przed wyborami, to ma szansę. Ale kandydaci na Radnego i Sołtysa muszą obiecać aktywność na stronie internetowej Zaraszowa, tzn informacje o tym co robią lub usiłują robić (i np kto im w tym przeszkadza, co im przeszkadza). Tak cichutko, spokojnie, i nikt nic nie wie (albo niewiele wie), czy coś próbują robić, czy nie, a czas płynie (a wraz z nim jakieś tam profity - proszę sprostować jeśli się mylę), to się dzisiaj nie da. Nie powinno się tak dać! Co jeszcze powinni obiecać? Niech piszą inni. Dla mnie przepływ informacji jest podstawowy. RE: Wkrótce wybory - Jurek - 14-09-2014 Tu się zgodzę z kolegą "Wacek", co do możliwości jaką tu dajemy kandydatom. Bo tylko ten post na ten moment już przeczytało 49 osób, a za kilka dni będzie ich wielokrotnie więcej. Lekceważenie takiego grona nie jest rozsądnym rozwiązaniem. Pozdrawiam wszystkich czytelników i obiecuję, jak nie w te "przed wybory", to w następne na pewno ktoś skorzysta z możliwości powiedzenia, oczywiście, jak ma coś do powiedzenia. A może się mylę? A może Wyborca będzie nadal tak bezinteresownie skreślał kandydatów z okolic? RE: Wkrótce wybory - Wacek - 15-09-2014 A kto startuje do wyborów z okręgu Zaraszów, Kolonia Zaraszów, Urszulin i Skawinek? Czy są już ogłoszone listy wyborcze? Ps otwarć jest już ponad sto... Doczytałem: Nazwiska zgłoszonych kandydatów na radnych poznamy do 7 października. Do 17 października muszą być ogłoszone nazwiska wszystkich kandydatów na burmistrza. Wybory odbędą się w niedzielę 16 listopada 2014 r. w godzinach od 7.00 do 21.00. Ale pewnie niektórzy są już zdecydowani i zarejestrowani. ps. otwarć "Wkrótce wybory" jest już 230 RE: Wkrótce wybory - Wacek - 10-10-2014 Może coś źle wyczytałem... 7 X minął i nigdzie żadnej listy kandydatów na radnych. Na Portalu tylko "zajawka" że będą, u Sołtysa nic a u "Sołtysa prawie on line" jakieś bzdety. Na BiP-ie urzędowej strony Bychawy nic nie ma.Tajne te wybory będą czy jak? A ludzie klikają na posta o wyborach tzn się że ciekawi są. RE: Wkrótce wybory - Jurek - 13-10-2014 Okazuje się, że jednak się pomyliłeś; do 7 i 17 X można zgłaszać kandydatów odpowiednio na: radnych i na Burmistrza. Ogłoszenie list ma nastąpić do 27 X (patrz str 3 góra). Czyli już niedługo. Link do rozporzadzenie Prezesa RM w sprawie ogloszenia wyborow samorzadowych. A kandydaci, chociaż już zgłoszeni, nie śpieszą się zareklamować na naszej stronie A przecież "kto pierwszy... ten ma szansę zrobić większe wrażenie"! Bo potem, to już tylko można będzie powtarzać za A. Asnykiem: Daremne żale - próżny trud, Bezsilne złorzeczenia! Straconych szans żaden cud Nie wróci do istnienia. Świat wam nie odda, idąc wstecz, Znikomych mar szeregu - Nie zdoła ogień ani miecz Powstrzymać myśli w biegu. Trzeba z żywymi naprzód iść, Po życie sięgać nowe... A nie w uwiędłych laurów liść Z uporem stroić głowę. Wy nie cofniecie życia fal! Nic skargi nie pomogą - Bezsilne gniewy, próżny żal! Świat pójdzie swoją drogą. RE: Wkrótce wybory - Łukasz - 14-10-2014 Dzień Dobry.
Każdy z Kandydatów na Radnych powinien zaprezentować Swoją osobę, żeby mieszkańcy wiedzieli komu powierzają swój głos a zarazem zaufanie. Skoro nikt się nie spieszy pozwólcie, że pierwszy poczynię ten krok. Nazywam się Łukasz Smyk, lat 32 żonaty. W Koloni Zaraszów zamieszkały od lipca 2013 roku a zameldowany od kwietnia 2014 roku. Pochodzę z miejscowości Piaski pow. świdnicki. Lata 2005 - 2012 pracowałem w Powiatowym Centrum Pomocy Rodzinie w Świdniku gdzie poznałem problemy mieszkańców a w szczególności problemy emerytów oraz osób niepełnosprawnych. Dlatego jeżeli mogę komukolwiek pomóc w złożeniu wniosku do: PCPR-u (oddział Lublin) bądź OPS - u w Bychawie - o uzyskanie refundacji do sprzętów rehabilitacyjnych i ortopedycznych służę wsparciem. Od 2012 roku jestem pracownikiem Biura Oddziału Wojewódzkiego Związku OSP RP w Lublinie. Kandyduje z listy PSL-u. Nie jestem zgłoszony do partii ale przez nią popierany. Dlaczego zdecydowałem się kandydować ?? Odpowiedź jest prosta wszędzie dookoła gdzie się nie spojrzę cokolwiek, jakieś remonty w mniejszym lub lepszym stopniu są realizowane u nas mając na myśli (Zaraszów, Kolonię Zaraszów, Urszulin, Skawinek) ciężko dostrzec jakieś działania w celu polepszenia bytu. Oczywiście pomijam chodnik ![]() Zdaję sobie sprawę, że moja osoba jest Państwu mało znana z racji krótkiego zamieszkania ale nie staram się o Mandat w Radzie Miejskiej w Bychawie żeby tylko sobie cicho siedzieć. Moja kandydatura popierana jest przez obecnego W-ce marszałka Województwa Lubelskiego Pana Michała Cholewę (dotychczasowego Zastępcę Burmistrza Gminy Piaski ), W-ce Wojewodę Pana Mariana Starownika, który jest Prezesem Oddziału Wojewódzkiego Związku OSP w Lublinie, Posła na Sejm Pana Jana Łopatę będącego W-ce Prezesem Oddziału Wojewódzkiego Związku OSP w Lublinie jak również Państwa "sąsiada" Pana Henryka Dudziaka Radnego Sejmiku Województwa Lubelskiego. Jeżeli mają Państwo jakieś Pytanie to śmiało zapraszam. Postaram się rzetelnie na każde odpowiedzieć. RE: Wkrótce wybory - Krzysztof - 15-10-2014 Taka ciekawostka: Kronika wsi Zaraszów z 1969 roku (zamieszczona na naszym Forum w dziele: Historia Zaraszowa. w niej ostatnia strona opisuje marzenia mieszkańców wsi sprzed 45 lat: ![]() dodam tylko, że Świetlicy czy Ośrodka Kultury w tych marzeniach nie ma, bo w tym czasie była we wsi "Klubo-kawiarnia". To o Zaraszowie 45 lat temu, a przecież "rozwijamy się" i drogę do i przez Urszulin, na Koloniach i Skawinku też trzeba by utwardzić. Nie żeby autostrady zaraz budować, ale choćby jeden pas asfaltowy. I wyposażenie OSP itd. Jak to pisały dzieci w 1969 roku?: "Oby nasze marzenia, zwarte w końcowej części taj kroniki spełniły się jak najszybciej" 45 lat minęło, jak jeden dzień... RE: Wkrótce wybory - MiB - 26-10-2014 Osobiście uważam że: -kandydat na Burmistrza powinien obiecać służyć Ojczyźnie i być jej wiernym,służyć społeczeństwu z całego serca i z całej swojej duszy, przeciwstawiać się korupcji i układom, mówić zawsze prawdę. -kandydat na Radnego powinien obiecać służyć Ojczyźnie i być jej wiernym,służyć społeczeństwu z całego serca i z całej swojej duszy, przeciwstawiać się korupcji i układom, mówić zawsze prawdę. kandydat na Sołtysa powinien obiecać służyć Ojczyźnie i być jej wiernym,służyć społeczeństwu z całego serca i z całej swojej duszy, przeciwstawiać się korupcji i układom, mówić zawsze prawdę. Czyli jednym słowem ludzie ci powinni być patriotami!!! Dlatego też postanowiłem kandydować do rady sejmiku powiatu: okręg wyborczy nr 1 lista nr 3 pozycja 9 Więcej info na portalu w zakładce kandydaci do sejmiku. ![]() ![]() RE: Wkrótce wybory - Jurek - 26-10-2014 Polecamy naszego forumowicza. Link do strony. |