Wystąpiły następujące problemy: | ||||||||||||||||||||||||||||||
Warning [2] Undefined variable $unreadreports - Line: 59 - File: global.php(961) : eval()'d code PHP 8.2.27 (Linux)
|
![]() |
Kara Boża - Wersja do druku +- Zaraszów Forum (https://zaraszow.pl) +-- Dział: Różne (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=12) +--- Dział: Różne (https://zaraszow.pl/forumdisplay.php?fid=13) +--- Wątek: Kara Boża (/showthread.php?tid=945) |
RE: Kara Boża - Krzysztof - 29-05-2012 Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski! RE: Kara Boża - Krzysztof - 23-09-2012 a tu, to się troszkę pogubiłem... czy tylko te baby są debilne(?), czy mina Premiera (?), czy... wszystko... RE: Kara Boża - Wacek - 27-03-2013 Lublin goni Europę! Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski! RE: Kara Boża - Wacek - 28-04-2013 [b]Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski! Elżbieta Janicka "Badaczka PAN: "Zośka" i "Rudy" z "Kamieni na szaniec" mogli być gejami." Czytaj tutaj To zdecydowanie więcej niż kara Boża.... a może P. prof udowodni tezę, że "Ania z Zielonego Wzgórza była lesbijką a "Kubuś Puchatek był pedałem" Jest jeszcze jeden Prof. "światowej sławy" który twierdzi, że dzieci nie powinno sie wychowywać religijnie... Ale debialmi, nawet z tytułami Prof. się nie zajmujemy i odsyłamy ich do psychiatrów. Miłej terapii P. Profesorze! RE: Kara Boża - Krzysztof - 08-06-2013 Nie wiem (i nie chce wiedzieć) czy P. Minister Edukacji Krystyna Szumilas ma tytuł prof. ale kara Boża dotknęła ją niewątpliwie. Jeśli wątpisz, to posłuchaj: RE: Kara Boża - Krzysztof - 30-08-2013 a ta P. Prof. mówi, mówi, by na końcu powiedzieć, że... nie wie! RE: Kara Boża - Wacek - 21-09-2013 [b]Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski "Przeczytałem na wyborcza.pl wywiad z profesorem (Prof Krzemiński z UW - dop red) i znowu muszę się do czegoś przyznać - jestem wstrząśnięty. Wstrząśnięty stanem nauki w Polsce. Szacowny pan profesor atakuje O. Rydzyka, Radio Maryja, Nasz Dziennik i prawicowe ugrupowania. Odpowiedzialnością za występowanie wytropionego przez siebie antysemityzmu obarcza księży i Kościół Katolicki wyznając jednocześnie: „... ta religijność antysemityzmu jest dla mnie, dla człowieka wierzącego i katolika, bardzo smutna. W badaniu w 1992 r. deklaracje religijności i antysemityzm nie wiązały się ze sobą. Teraz to się układa we wzorzec: im ktoś jest częściej w kościele, tym częściej jest antysemitą.” A ja już tyle razy byłem w kościele, że nie wiem, czy jest jeszcze dla mnie jakiś ratunek. Można by potraktować te „mądrości” z przymrużeniem oka i obśmiać, albo przemilczeć. Ale tu profesor z UW, na dodatek wierzący i katolik, opowiada o wynikach przeprowadzonych badań. Na dodatek sami te badania sfinansowaliśmy..." cyt za i wiecej tutaj: http://niepoprawni.pl/blog/6068/prawie-wszyscy-jestesmy-antysemitami i jeszcze tutaj: http://niepoprawni.pl/blog/2606/droga-gazeto-ale-prof-krzeminski-moze-byc-nieobiektywny RE: Kara Boża - Krzysztof - 23-09-2013 Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski! "Chamski antyklerykalizm staje się powoli znakiem rozpoznawczym prof. Jana Hartmana. Tym razem światły ten filozof przekonuje, że zdziwiony byłby, gdyby pedofilem był taksówkarz, ale pedofil arcybiskup w ogóle go nie zaskakuje." więcej tutaj Panie Hartman, to nie wiesz Pan, że "zdziwienie jest początkiem filozofii"?! U kogo Pan się uczyłeś filozofii? Niech Panu pieniądze oddadzą... Bo przecież tytuł prof. i tak pozostanie! RE: Kara Boża - Krzysztof - 22-10-2013 "Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski!" I jeszcze raz prof Jan Hartman. "W dalszej części swego listu Jan Hartman nazywa księdza Rydzyka antysemitą, chamem, który frymarczy tragicznym losem ofiar, którego oślizgła obłuda sprawia, że jemu, Hartmanowi, chce się rzygać, życzy księdzu, żeby mu język usechł, zabrania mu pluć w twarz Sprawiedliwym, a tych, którzy wydawali Niemcom Żydów na śmierć nazywa „rydzykami II Rzeczpospolitej”. Na koniec Jan Hartman apeluje do biskupów, by powstrzymali księdza w budowaniu owej kaplicy." całość tutaj od autora: Panie Hartman, Ty się módl o zdrowie, bo z rozumemem to już chyba nawet Pan Bóg nic nie poradzi... RE: Kara Boża - Wacek - 12-11-2013 Jest takie powiedzenie, że "jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać, to odbiera mu rozum". A co jeśli P. Bóg chce kogoś ukarać bardzo dotkliwie? Myślę, że też odbiera mu rozum, ale... zostawia tytuł profesorski! "Zabory pod wieloma względami oznaczały postęp i modernizację. A to, że co polskie, było niszczone…? E tam… (...) Rozbiory wypadają mniej więcej wtedy, kiedy ma miejsce rewolucja amerykańska i francuska – dwa wielkie triumfy nowoczesności. Moim zdaniem były trzecim triumfem – eliminacją resztek tego, co przednowoczesne i antynowoczesne – mówi „GW” Jan Sowa z Uniwersytetu Jagiellońskiego." całość tutaj |