Aktualny czas: 20-11-2017, 10:34 Rejestracja

magda

magda

  • Data rejestracji: 10-02-2011
  • Offline
  Wyślij wiadomośc
Statystyki
Grupa:
Zarejestrowani
Całość postów:
21
Czas online:
19 Godzin, 3 Minut, 56 Sekund
Tytuł:
Zaraszowiak
Wiek:
Urodziny:
Nie określono
Strona:
Dane kontaktowe użytkownika magda
E-mail:
Prywatna wiadomość:
Dodatkowe informacje o magda
Płeć:
Niejawne
Sygnatura

10
Pozytywny

Znajomi

Znajomi

W temacie: Sezon na wiśnie

Odpowiedzi: 10

23-07-2012, 17:01

"Smażone plastry cukinii"

Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia
wegeta (lub sól)

Wykonanie:
Cukinie pokroić w plastry (niezbyt grube). Rozbić jajko, najlepiej żeby było lekko puszyste i panierować w tym, a potem w bułce tartej plastry cukinii . Przygotowane plastry smażyć na rozgrzanym oleju, aż nabiorą z obu stron złotego koloru. Przed podaniem można odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Smacznego!
[attachment=24]

W temacie: Sezon na wiśnie

Odpowiedzi: 10

25-06-2012, 11:37

[Obrazek: pomidory.jpg]
"Pomidory z sucharami, bazylią i czosnkiem"
-przepis włoski, propozycja na lekką przekąskę lub np. kolację w wersji 'light', napewno posmakuje tym, którzy lubią pomidory (a tym, którzy nie przepadają za czosnkiem, mogą przygotować danie wyłączając ten składnik, choć właściwości zdrowotne czosnku przemawiają "za") To jedna zmoich ulubionych włoskich przekąsek,a zarazem łatwa i szybka do przyrządzenia.
Składniki:
3 średnie pomidory,
około 8 sucharów (niesłodzonych)
4 ząbki czosnku
kilka śweżych listków bazylii (lub bazylii suszonej)
ok.4 łyżki oliwy z oliwek (można ją zastąpić olejem)
2 łyżki octu balsamicznego (np. z Modeny)
odrobina soli
Pomidory kroimy w ósemki, suchary drobimy na mniejsze kawałki, czosnek siekamy na mniejsze cząstki, do tego dodajemy listki bazylii, oliwę, ocet balsamiczny i szczyptę soli, lekko mieszamy. Podawać świeżo po przyrządzeniu.

W temacie: A GDYBY TAK... NADAĆ SZKOLE IMIĘ

Odpowiedzi: 5

31-05-2012, 21:27

Smile świetny pomysł i propozycja na patrona -wspaniały autorytet, jestem na "TAK"!
a co do umowy to prawdopodobnie dojdzie ona do skutku po zakończeniu roku szkolnego...

W temacie: Dzień Nauczyciela

Odpowiedzi: 2

13-10-2011, 20:43

Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego najlepszego dla całego Grona Pedagogicznego Szkoły Podstawowej w Zaraszowie i dla wszystkich nauczycieli Smile

W temacie: Sezon na wiśnie

Odpowiedzi: 10

31-08-2011, 22:17

Przepis na rozgrzewającą Nalewkę z aronii
Składniki:
1litr soku z aronii
10dkg cukru
1litr spirytusu (lub mniej, w zależności od tego, jak mocną chcemy otrzymać)
1cytryna
Sok: owoce aronii zalać wodą(tak by woda przykryła owoce), zagotować i przez ok.15min.gotować na małym ogniu, odstawić na 1dzień, przecedzić , dodać cukier, ponownie zagotować z cukrem, dodać sok z cytryny.
Do zimnego soku wlać spirytus. Przelać do butelek.
Aby nalewka miała znakomity aromat można wsypać trochę cynamonu i wanilii (cukru waniliowego). A dla uzyskania lepszej klarowności, po tygodniu, jak nalewka "odstoi" można przelać do innej butelki (słoja), pozostawiając resztki na dnie.
Najlepsza na zimne, jesienne wieczory...Wink

Temat: Dzień Nauczyciela

Odpowiedzi: 2

13-10-2011, 20:43

Z okazji Dnia Nauczyciela wszystkiego najlepszego dla całego Grona Pedagogicznego Szkoły Podstawowej w Zaraszowie i dla wszystkich nauczycieli Smile

Temat: Sezon na wiśnie

Odpowiedzi: 0

13-07-2011, 15:33

[Obrazek: w21.jpg]
Polecam wszystkim "Wiśnie w spirytusie", a oto dobry przepis (wypróbowany):
Składniki:
wiśnie 1 kg
cukier 3/4 kg
spirytus ćwierć litra
Przygotowanie:
Wiśnie umyć, wydrylować, rozłożyć do słoików, dodać cukier, przykryć przykrywkami, ale nie zakręcać. Kiedy wiśnie puszczą sok dolać spirytus, aby przykryć owoce. Wstrząsnąć słoikiem i dobrze zakręcić.

i...Smacznego!Wink